Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп няма да търси отмъщение срещу Реал за загубения финал

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че днешната среща от четвъртфиналите на Шампионската лига с Реал в Мадрид ще се различава от финала на турнира през сезон 2017/2018.

"Моята мотивация и така е на най-високо ниво - ние играем срещу Реал, за да влезем в следващия кръг, а не за да отмъщаваме за (загубата) през 2018 г. Разбира се, когато ни се падна такъв жребий си спомних за този мач. Не ми хареса това, което се случи. Беше странна вечер, но бе отдавна", заяви германецът.

"Ние не сме тук, за да си отмъщаваме. Така се случва, че се стараеш да спечелиш един мач, губиш го, а след това някой ден се срещаш със същия съперник. Понякога между двата мача може да мине много малко време. Може отново да се срещнете след седмица или две и тогава емоциите ще бъдат още живи. Всички определят Реал като голям фаворит, но ние нямаме проблеми с такава роля на опонента. Работата не е в това, да се доказваме на света, а да покажем на нашите фенове, че ние все още се сражаваме. Трябва да догонваме отбори, изпреварващи ни в Премиършип, както и да преминем през Реал", каза Клоп. 

Неговият отбор днес ще се изправи срещу Реал от 22:00 българско време. В другия двубой тази вечер Манчестър Сити е домакин на Борусия (Дортмунд).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна