Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Витков: Политическият проект на Слави Трифонов ще приключи през 2022 г.

Снимка: Ани Петрова

Къде свършва шоуто и къде започва политиката?

"Политиката се превърна в шоубизнес, от който не виждам резултати като добро управление за българския народ или както обичат да казват - за суверена. Би трябвало шоуто да е разделено от политиката. Като известни шоумени знаем американския президент Роналд Рейгън, който е един от най-успешните американски президенти. За жалост в българската действителност господин Трифонов (Слави Трифонов - б.р.) върви по пътя, който започнах преди 10 години. Той има невероятно, огромно и неповторимо одобрение от българския народ, но проблемът започва сега. Проблемът започва, след като получиш общественото одобрение. Въпросът е какво ще направиш с него“, каза в предаването "Хоризонт до обед" Светослав Витков, вокалист на група "Хиподил" и председател на политическа партия "Глас народен". 

Според него политическият проект на Слави Трифонов ще приключи през 2022 година:

"Най-кратко казано - от много високо се пада много бързо, като се удариш в земята от много високо - няма ставане".

Светослав Витков коментира, че когато започне да се сформира правителство, гражданите ще разберат истинската действителност каква е - защо са си дали гласа и за кого:

"Господин Трифонов, когато вземе като втора политическа сила мандат, ако бъде подкрепен от ГЕРБ, ще трябва да направи правителство и тогава хората ще кажат - ние гласувахме за теб срещу статуквото, а ти правиш кабинет с ГЕРБ. Неговото фиаско ще започне тогава".

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна