Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години Варненски театър

Актьорът Пламен Георгиев: Когато видиш положителната реакция на публиката, няма по-щастлив от тебе

Снимка: dramavarna.com

„Актьорската професия е интересна професия. Само че тя е като миньорската работа – толкова замърсена, колкото и на миньорите, защото на сцената прахът е може би малко по-малко, отколкото в мините. Така че всеки е изложен на силикоза.

Но хубавото на занаята е, че непрекъснато влизаш, или се опитваш да влезеш, в кожата на различни хора, на различни герои – почти всеки път коренно различни от тебе като човек, и това е интересното.

А още по-интересното е, че когато дойде финалът на репетиционния период на една пиеса, следва премиера и реакцията на публиката. Когато видиш положителната реакция, няма по-щастлив от тебе. Когато видиш отрицателна реакция, все едно че си изпаднал в нокдаун. И трябва някой да ти отброи до девет, за да дойдеш на себе си, да се възстановиш и отново да се хванеш за следващия образ“, сподели в рубриката „100 години Варненски театър“ актьорът Пламен Георгиев.

2021 година е юбилейна за Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – на 12 март преди 100 години е създаден първият професионален театър във Варна. Рубриката „100 години Варненски театър“ представя актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!