Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашфорд е в групата за двубоя с Гранада

Маркъс Рашфорд (вдясно) се завърна в състава.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Маркъс Рашфорд бе включен в състава на Манчестър Юнайтед за първия четвъртфинален сблъсък от турнира Лига Европа срещу Гранада в четвъртък.

23-годишният футболист напусна терена принудително през втората част на двубоя с Брайтън, спечелен с 2:1 в неделя, след като пострада при шпагат на противников състезател. Въпреки това, английският национал тренира в сряда и попадна в групата от 24 играчи на мениджъра Оле Гунар Солскяр за мача с испанците. 

„Маркъс пътува и просто трябва да вземем решение утре дали ще стартира като титуляр или ще започне на резервната скамейка. Не мисля, че ще изиграе пълни 90 минути, но ще видим какво ще стане в утрешния ден“, започна норвежецът на пресконференцията си.

Хуан Мата се завръща, а първа повикателна получава 18-годишният талант Антъни Иланга. Няма място за защитника Ерик Баи, който наскоро тества положително за коронавирус, както и за контузения Антони Марсиал. Солскяр потвърди, че нападателят вероятно ще пропусне остатъка от сезона, след като получи травма на коляното по време на международната пауза с Франция и остава под въпрос за Евро 2020.

Двубоят Гранада - Манчестър Юнайтед е утре от 22:00 часа наше време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!