Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1:1 в първия полуфинал между ЦСКА София и Лудогорец

Текпетей от Лудогорец (в зелен екип) беше изгонен през втората част.
Снимка: БГНЕС

Отборите на ЦСКА София и Лудогорец направиха равенство 1:1 в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България, игран на стадион "Българска армия". По този начин всичко ще се реши на реванша в Разград след седмица.

На тежкия и заснежен терен на стадиона на "червените" двата тима не успяха да покажат нищо стойностно през първото полувреме, в което преобладаваха единоборствата в центъра на терена, а чисти голови положения липсваха. 

След почивката "армейците", за които пореден дебют като треньор направи Любослав Пенев, бяха по-активни, а в 60-та минута "орлите" останаха с човек по-малко, след като Бърнард Текпетей получи втори жълт картон, след като спря опасна контраатака на съперника, установиха надмощие. 

Домакините се възползваха от численото си преимущество и поведоха в резултата в 77-та минута, когато капитанът Тиаго Родригеш бе изведен добре в наказателното поле от Жеферсон и със силен удар откри резултата. 

Възпитаниците на Валдас Дамбраускас успяха да изравнят само шест минути по-късно чрез Каули Оливейра, който се разписа от близко разстояние след центриране от фаул на Кирил Десподов.

До края на двубоя повече голове не паднаха и двубоят завърши при резултат 1:1.

Реваншът между двата тима ще се играе следващата сряда от 18:30 часа в Разград. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна