Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Троев: Неувереният човек може да не постигне резултат

Даниел Троев
Снимка: Фейсбук - Даниел Троев

„Думите имат голяма сила, ние сме потопени в един езиков свят. Силата на словото, това, което изразяваме, споделяме е много важно и именно през това си проличава нашия вътрешен свят, мислите, емоциите, по този начин се свързваме с другите хора и особено в такива по-обтегнати времена като днешните точно какво излиза от нас като послание, като споделяне към другите и какво идва от тях към нас е от изключително важно за тази психическа устойчивост“, каза в предаването „Нощен хоризонт“ психологът Даниел Троев.

По думите му, когато твърде много се настройваме за нещо, имаме определена нагласа, без да искаме започваме да мислим все повече в тази посока, и от това се определят нашите решения и поведенията и може да се стигне до подобен резултат.

Човек, който не вярва, че може да се справи с дадена работа или изпитва неувереност е много по-вероятно да действа по-пасивно, вместо проактивно и така да не постигне резултати, които би постигнал човек, който малко повече вярва в себе си“, посочи Троев.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени