Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайсън иска да се бие с Холифилд и Люис тази година

Майк Тайсън (вляво) иска да се бие отново срещу Ивендър Холифилд (в дясно).
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън разкри, че се опитва да организира демонстративни мачове с големите си съперници Ивендър Холифилд и Ленъкс Люис като целта му е и двата двубоя да се състоят до края на годината.

54-годишният Тайсън изненадващо се завърна на ринга в края на миналата година, за да се изправи срещу Рой Джоунс-младши в демонстративен мач, завършил наравно. Срещата привлече сериозен интерес, а целта на Тайсън е да организира два още по-интригуващи мача, които да генерират огромни приходи.

 "Искам Холифилд, искам Ленъкс Люис, и то тази година. Искам и двамата и мисля, че може да стане тази година. Ако успея да направя тези два мача, мисля, че ще приключа. Ще мога да приключа и да си живея живота. И то говорим само за демонстративни мачове. Ще разбия собствените си рекорди с демонстративни мачове", коментира Тайсън.

Тайсън загуби световната си титла след нокаут от Холифилд през 1996 година, а на реванша следващото лято бе дисквалифициран, след като отхапа парче от ухото на съперника си. През 2002 година американският боксьор се изправи срещу Люис и бе нокаутиран от британеца в осмия рунд.

Тайсън допълни, че ако не успее да организира мач с Холифилд или Люис, то би се изправи в демонстративен мач срещу настоящия световен шампион при най-тежките в една от версиите Тайсън Фюри. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна