Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво задължително трябва да знаем за инвестициите в акции

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Инвестирането в акции продължава да бъде един от популярните начини за бързи доходи, особено сред по-младите хора. Идеята за бърз доход, за който не трябва да се чака, не трябва да се работи за работодател и буквално в рамките на седмици може да се натрупа огромен капитал, се оказва изключително примамлива.

В една хипотетична графика на възможните инвестиции, акциите на компаниите се нареждат сред едни от най-рисковите активи, като са водени единствено от дериватите и криптовалутата. Колкото по-голям е рискът, толкова по-голяма е и печалбата. Въпросът е, че без нужната подготовка, загубата може да дойде бързо и възвръщаемост да няма.

“Много популярни през последните години станаха някои мобилни приложения. Основното им предимство е, че могат лесно да се закупят акции. Предимство е и, че дават голям брой опции за инвестиране, различни варианти и т.н. Недостатъкът е, че рискът е по-голям”, коментира Светослав Шопов - старши финансов мениджър на едно големите финансови дружества у нас.

Чуйте какво разказа той пред репортера Георги Карамфилов за тънкостите в инвестирането в акции и нещата, които задължително трябва да знаем.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна