Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два центъра за ваксинация с препарата на Johnson & Johnson в САЩ са временно затворени

Ваксина "Джонсън&Джонсън"
Снимка: БГНЕС

В САЩ два центъра за масова ваксинация срещу коронавирус с препарата на фармацевтичната компания Johnson & Johnson бяха временно затворени поради нежелани странични реакции, установени при няколко десетки ваксинирани граждани, съобщава „Уолстрийт Джърнъл”.

В Северна Каролина център за ваксинация е прекратил ваксинирането след 18 случая на странични ефекти сред инжектираните хора. Четирима души са хоспитализирани. Общо над 2300 души са били ваксинирани в центъра преди затварянето, отбелязва БГНЕС.

Център за ваксинация в Колорадо също спря дейността си, след като повече от десет души се оплакаха от странични ефекти. Симптомите им варират от световъртеж до гадене и повръщане, според Си Би Ес.

Говорител на „Johnson & Johnson” заяви, че компанията следи отблизо всички съобщения за странични ефекти, причинени от ваксината.

Според данни на Центровете за контрол и разпространение на заболяванията на САЩ (CDC) към 8 април в страната са били ваксинирани напълно 66 милиона души - това са почти 20% от населението на САЩ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна