Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Видение“ - полифоничен авторски пърформанс с номинация за ИКАР

| обновено на 10.04.21 в 13:02
Снимка: Хасан Халилов

"Пърформансът "Видение" е опит за полифония от движение, обект, субект, дигитална медия и музика" - така описват творението си самите автори - Съпромат (Михаела Добрева и Борис Далчев) и Цвета Дойчева.

"Работата беше много експериментална, беше ново за нас и това, което се получи като краен резултат мисля, че е ново и за хората, които гледат", казва Цвета Дойчева - хореограф и създател, заедно със Съпромат, на "Видение".

Темата на спектакъла е огледалото, възможността за припознаване в другия, заместване на оглeдалното "аз" с "ти". За търсенията на среда и мултимедия за "Видение" Борис Далчев казва: "Темата за огледалото е доста изкушаваща. То е доста любопитен обект и трябва внимателно да се работи с него, защото сам по себе си е един ефект, а ние искахме да стигнем отвъд ефекта."

Музиката за танцовия пърформанс е дело на Ангел Симитчиев Mytrip.
"Музиката е доста условно понятие за мен, а в случая и за този пърформанс. Т.е. - иска сe адаптиране на слушателя, на посетителя, защото идеята ни беше да създадем някакво пространство, в което човек просто се потапя и изключва за съществуването на истинския свят около него."

След няколко отменени дати най-накрая ще можем да преживеем "Видение" - тази неделя и понеделник (11 и 12 април) в Националния студентски дом от 18:00, 19:30 и 21:00 ч.

Повече за спектакъла чуйте в звуковия файл с интервюто на Мария Бояджиева с Цвета Дойчева, Борис Далчев и Ангел Симитчиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна