Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сачева: Ако не достигат 10 гласа за стабилно управление, ние ще ги дадем

ГЕРБ са готови и за опозиция, и за предсрочни избори

Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

В момента се обсъждат теми за правителството, което ще предложи ГЕРБ. Със сигурност има хора, които са подготвени за министри и в момента са министри. Това заяви пред БНТ социалният министър Деница Сачева, която беше избрана за депутат от ГЕРБ в новия състав на Народното събрание.

Така че, настоящият кабинет няма да бъде повторен напълно, но успешни имена от него ще намерят място в новия. Аз лично предпочитам да остана народен представител, допълни Сачева.

Ако не достигат 10 гласа за едно бъдещо стабилно управление, ние ще ги дадем за политики, които са отговорно и имат смисъл за хората, подчерта тя.

Отговорността в момента пада върху г-н Станислав Трифонов, те трябва да представят правителство като втора политическа сила. Надяваме се, че следващата седмица отговорът на този въпрос ще бъде факт, каза още Сачева.

Ние сме длъжни да предложим правителство с ясното съзнание, че то вероятно ще бъде отхвърлено, готови сме да бъдем опозиция, както и сме готови за предсрочни избори. Въпросът е кое е полезно в момента за страната, отбеляза още министърът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!