Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Дейвид Фишеров с медал от европейското по вдигане на тежести

Дейвид Фишеров
Снимка: БФВТ

Дейвид Фишеров спечели сребърния медал в изтласкването в категория 102 килограма на европейското първенство по вдигане на тежести в руската столица Москва. Дебютантът ни направи три много добри опита в изхвърлянето - 160, 165 и 168 килограма, докато другият ни представител в категорията Васил Маринов започна без проблем със 167, след това не сполучи на 172 и 173 кг. Това им отреди съответно 6-о и 7-о място преди паузата.

В изтласкването Дейвид започна от 205, след това премина с лекота и през 210 и поиска 213 за среброто в общото класиране. Не успя и това го нареди четвърти в двубоя с 378 кг, но пък вече си бе осигурил среброто в изтласкването с 210 кг. Междувременно Васил Маринов вдигна 200 кг, след това получи шок на 208, но в последния си опит се събра на същата тежест и така с двубой 375 кг завърши шести в крайната подредба.

Шампион с двубой 390 кг е арменецът Самвел Гаспарян, среброто с 10 кг по-малко заслужи неговият сънародник Арсен Мартиросян, а бронзът бе за азера Дадашбайли с 379 кг. Ден преди края на европървенството нашите щангисти остават начело в класирането по нации с три златни, един сребърен и един бронзов медала в двубоите, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова и Карло Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са начело и в общото подреждане по всички отличия в движенията вече с 8 златни, 6 сребърни и 3 бронзов медала.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!