Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Бургас след брутален случай на блудствени действия с малолетно момче

Жители на бургаския квартал Банево протестираха срещу насилието между малолетни и непълнолетни. Повод за възмущението на хората стана брутален случай на блудствени действия на двама непълнолетни от квартала спрямо малолетно момче. Случаят се разследва от Районната прокуратура под специалния надзор на Апелативната прокуратура в Бургас. 

Близо 30 души се събраха на централната автобусна спирка в квартал Банево с настояване за строги наказания на двете непълнолетни момчета извършители на деянието. В момента те са настанени за срок от 30 дни в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към бургаската полиция.

"Трябва да има адекватно наказание без значение, че са непълнолетни, малолетни. Родителите да понесат и те някакво наказание, че не си възпитават децата."

"Има пробойни в образованието, има пробойни във възпитанието и резултатът е на лице. Едно дете пострада, то е търсило приятели, но не сред подходящите деца."

"Родителите масово бягат от своята отговорност, затова имаме престъпници на такава възраст - 12-, 13-, 14-годишни. Нямам думи просто!"

В подписка протестиращите настояват за въвеждането на нов учебен предмет - гражданско образование и осигуряването на заетост на децата през ваканциите


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна