Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уникални творби от естествени горски материали в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Изложба с 41 уникални творби, изработени от естествени горски материали от ученици от училищата в Дупница бяха аранжирани във фоайето на Общината. 
С изложбата, която ще остане до края на месеца, приключи конкурсът, организиран от Общината под мотото „Гората е живот“. 
Участниците бяха разделени в две възрастови групи, като във всяка бяха класирани и наградени най-добрите. Композициите удивляват с оригиналност, интерпретации на тема "Гората е живот". При второкласниците първо място заема Теодор Кирилов от основното училище "Неофит Рилски", а при по-големите Цветелина Василева от 6-ти клас в основно училище "Свети Свети Кирил и Методий" в Дупница. 
Специални награди участниците от града и селата Крайници и Самораново получиха и от Държавното горско стопанство-Дупница. Същевременно приключи фотоконкурсът "Гората и ние", организиран от Горското стопанство-Кюстендил. Над 50 участници от цялата страна - сред тях и средношколци, и студенти, изпратиха над 400 фотокомпозиции. 
Жури ще обяви в понеделник най-добрите творби, а наградата е специална - фотосафари на най-атрактивните места по планините и горските масиви в Кюстендилско, за което организаторите ще осигурят транспорт и гид.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна