Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лийдс изненада Сити на "Етихад"

Снимка: БГНЕС

Отборът на Лийдс победи изненадващо лидера в Премиършип Манчестър Сити с 2:1 в двубой от 31-и кръг на английския шампионат. Двубоят се игра на стадион "Етихад" в Манчестър.

Гостите бяха с човек по-малко на терена цяло полувреме, но успяха да стигнат до победно попадение в продължението на мача.

Йоркширският тим се възползва по най-добрия начин от единственото си положение през първата част и поведе с гол на Стюарт Далас в 42-ата минута. 

В самия край на полувремето Лиъм Купър игра грубо срещу Габриел Жезус и след намесата на VAR съдията показа директен червен картон на централния защитник на Лийдс. 

След почивката гостите се окопаха в своята половина и наказателно поле. Натискът на "гражданите" бе много сериозен, но вратарят Илан Меслие и защитниците пред него удържаха положението до 76-ата минута, когато точен за домакините бе Феран Торес. 

Сити продължиха да търсят победата, но бяха изненадани в първата минута от продължението - Далас се разписа за втори път, прокарвайки топката между краката на Едерсон. 

Манчестър Сити претърпя неочаквано поражение, което няма да се отрази фатално на положението им в таблицата. Те водят убедително със 74 точки от 32 мача, а най-близкият им преследвач Манчестър Юнайтед е с 60 точки от 30 срещи. Лийдс заема 9-о място с 45 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени