Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна конгресът на "Алтернатива за Германия"

Съпредседателят на "Алтернатива за Германия" Йорг Мойтен по време на конгреса на партията през декември 2019 в Брауншвайг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Дрезден започна конгресът на германската популистка партия „Алтернатива за Германия.“ Над 600 кандидати ще избират ново ръководство и ще дебатират за курса на партията до изборите през септември. Една от основните теми на партията е излизането на Германия от еврото и връщането ѝ към марката.

Конгресът продължава и утре. Сред точките, които партията ще обсъжда, са предизборната програма, излизането на Германия от еврото и връщането към германската марка, забраната на минарета, възстановяването на граничния контрол в Европа и запазването на атомната енергия и въгледобива.

В речта си при откриване на партийния конгрес евродепутатът и говорител на „Алтернатива за Германия“ Йорг Мойтен обяви война на всички други партии и на правителството и заяви, че крайнодесните популисти са единственият реален избор.

„Под управлението на Меркел Германия се превърна в страна, която в света никой вече не приема сериозно. Страна, която става все по-откачена. Страна, чиито политици се наричат и политички, а в детските градини децата биват засипвани с абсурдни идеологии. Да си върнем страната такава, каквато я познаваме от детството си и всички искат отново да имат. Германия, но нормална!“, заяви Мойтен. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени