Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напусна ни изпълнителят на народни песни Владимир Тодоров Митев

Владимир Тодоров Митев
Снимка: Фейсбук-братя Митеви


Народният певец Владимир Тодоров Митев ни напусна на 8 април тази година.
"Аз съм безкрайно горд с всичко, което сътворяваме през живота си дотук с танцьорите, с брат ми. Нямам основание да съм притеснен за съществуването си дотук. Безкрайно съм благодарен и на Българското национално радио, на вашите предавания, на всички, които с най-добри чувства се отнасят към нашето творчество", каза преди време Владимир Митев в интервю за Ива и Ева Валентинови и БНР. Той бе дълги години председател на читалище "Светлина -1906" във Владая, ръководител на танцовия състав.

Братя Митеви - Владимир и Митко, са певци на български народни  песни. Те са представители на двугласното пеене от шопския и граовски край. Родени са в село Владая, край София. Двамата изпълнители са направили десетки записи на шопски народни песни в Българското национално радио.

Имат филми в Българската национална телевизия и безброй турнета в чужбина - самостоятелно и заедно с трио "Българка" и група "Балкана". Имат също издаден самостоятелен албум с шопски народни песни, а капела и в съпровод от малък оркестър от народни инструменти. Лауреати са на събора в Копривщица.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени