Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко трика за справяне с влечението към сладки храни

Снимка: Pixabay
Принципът на Парето може да ни откаже към влечението по сладкото. Правилото 80/20 може да повлияе върху влечението към сладките изкушения. Това твърди австралийската диетоложка Джесика Сепъл, цитирана от Daily Mail.

80% от диетата ѝ е посветена на здравословни храни, а останалите 20 са запазени за сладки вкусотии, които са ѝ любими, но не чак толкова здравословни ястия.

Един от най-важните начини за борба срещу влечението към сладкото е закуската, която да е богата на протеини. Сепъл препоръчва също да се добавя канела към храната, която регулира нивата на кръвната захар.

Също така е важно да се избягват изкуствени подсладител, а хората да не се разсейват с телевизия или телефона, докато се хранят.

В някои случаи гладът за сладко може да бъде свързан с небалансирана диета или липса на сън, предупреждава Сепъл. При всички случаи и двата проблема трябва да бъдат решени.

По-рано диетоложката Пуджа Махия описа лесен начин за преодоляване на влечението към сладкото. Тя твърди, че желанието да се яде нещо сладко е породено от липсата на протеини в организма. Затова тя предлага клиентите ѝ да се уверят, че имат достатъчно протеин във всяко хранене.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна