Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Не искам съдиите да ни пречат

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС

Новият треньор на ЦСКА София Любослав Пенев призова съдиите да не пречат на неговия отбор да постига целите си.

Пенев в същото време не желае и помощ от реферите, просто да си вършат работата коректно.

Любо Пенев говори преди реванша срещу Лудогорец от 1/2 финалите на турнира за Купата на България.

"За милиарден път казвам, че не искам да ни помагат, но не искам да ни пречат. В другите първенства има много по-очевадни нарушения в и извън наказателното поле, които не се отсъждат за разлика от тук. Има 5 мм засада на Йомов. Свирете я, но после не компенсирайте с измислени дузпи.

За нас всички мачове са важни. Убеден съм, че футболистите осъзнават важността на този мач. Настроението е добро, тренираме, играем. Отборът играе добре и съм много доволен от този факт. Не вкарваме голове. Има го и това. Създаваме доста положения. С постоянство, търпение и работа това ще се случи. След добра игра винаги ще има и добри резултати. Ще се постигнат с времето. Аз ще разчитам на всички футболисти. Ще има хора, които ще са в групата и такива, които ще отпаднат. Не си правим сметки как трябва да завърши мачът и с какъв резултат. Винаги търсим победата, как ще я търсим няма как да го коментирам пред вас. 

Ключовото за успеха е да играем добре и да вкарваме голове. Това е много важно. Това са целите, които поставяме. По този начин ще елиминираме страничните фактори, които влияят на мача в неговия ход . Визирам съдиите от миналия мач. Когато прочетох съдията миналия път си помислих, че имаме международен мач. Кабаков ще свири след два дни. Той има много опит и рутина. Мачът ще премине в много професионална атмосфера. Може да има продължения, може и дузпи. Ще видим. 

Минимум базата трябва да е като първият полуфинал", обобщи Пенев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени