Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Василев: Има вероятност за правителство около Трифонов, за да зашият шамар на Борисов

Слави Василев
Снимка: Иван Русланов

„Не трябва да подценяваме способността на ГЕРБ и на Борисов да ни изненадат. Не мисля, че техният кабинет ще получи подкрепа, но следващата възможност – рулетката като се завърти и стигне проучвателният мандат до г-н Трифонов, там започвам да имам сигнали, че може и да очакваме някаква изненада.

Започвам да дочувам оттук и оттам, че е възможно да се оформи някакъв кабинет около Слави Трифонов, с много тесен хоризонт и мандат. Тези, които ще го подкрепят, биха го подкрепили само и единствено, за да зашият един шамар на Борисов.“ Това коментира пред БНР анализаторът Слави Василев, който е работил за предизборната кампания на президента Румен Радев през 2016 година.

Никой реално не иска избори, нови избори означават служебен кабинет, преразпределяне на силите в следващо НС, навлизаме в неизвестни води, отбеляза Василев в предаването „Преди всички“.

Според него най-комфортно в момента се чувстват от ГЕРБ, но единственото, което ги притеснява, е дали подкрепата за Слави Трифонов „няма да стане още по-силна“.

Слави Василев смята, че бълбукането в БСП е силно, а позициите на Корнелия Нинова отслабват.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна