Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Момчилова: Резултатите от нови избори ще бъдат още по-оптимистични

Снимка: Ани Петрова

„Понякога тишината говори и казва много повече от паническото речево разстройство, което наблюдаваме от страна на политическите играчи напоследък. Заупокоят повелява, че за да се чуят траурните камбани, е добре да сме тихи. Когато нещо приключва, когато свършва своя жизнен път, е добре това да се случва в мълчание. Аз чувам край.“ Този коментар на настоящата политическа ситуация направи пред БНР пиар експертът Соня Момчилова.

Тя акцентира върху жалостивото, по думите й, скимтене от страна на представители на либерално-демократичното политическо говорене.

„Чието скимтене за оставане, за милост, може би, от тази надвиснала гилотина над всичко познато ни и над статуквото, беше повече от предизвикващо омерзение. Страдат от това, че някой желае да бъдат изчегъртани, а този някой е българският народ и той недвусмислено го показа.“

Идват моментът и времето за ново поведение – политиката вече не е изкуство на възможното, на компромиса и сядането на една маса, подчерта Момчилова в предаването „Преди всички“.

„Българите в чужбина, които, за щастие, не са подчинени на контролирания, на корпоративния, на платения вот и на страха, който е ужасяващ, започват да се събуждат. Затова аз твърдо смятам, че при едни нови избори резултатите ще бъдат още по-оптимистични.“

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!