Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театрална, а не хитова е новата песен „Валиш“ на Людмила Сланева-Локо

Съвременния живот е много динамичен, социалните мрежи се претрупват. В този смисъл малките неща трябва да придобият определена форма, за да се различават. Бизнес форматите много често нямат нищо общо с правенето на изкуство и не казват обикновените неща за които всички ние си мислим и които всички ние имаме нужда да споделяме.
Понякога се чувствам извън цялото това нещо, но всъщност съм в него. От клубната ми работа се научих да виждам публиката. Интересно ми е да видя кой ще слуша „Валиш“, каза Людмила Сланева-Локо.

"Валиш"  гали ухото с мекота и приказност както в звука, така и в цялостното усещане. Прилича на поп-песен, но съчетава в себе си джаз, китарни рифове и класическо пиано – нещо като „pop-noire”, тъй като напомня парче от саундтрак. „Не може да пускаш само неща, които да угаждат на публиката. "Валиш" е тотален анти-хит на всичко, което е хит в момента. Близко е до музиката на 70-те. Харесва ми да ми пусна в ефир точно такова нещо. Провокация за мен самата е.“ казва Людмила.

„Валиш“ всъщност  е сингъл към ЕР (мини-албум) с няколко много различни като жанр версии на същата мелодия, което го прави изцяло експериментален. Певицата твърди, че е намигване към правилата в музикалния бизнес, въпреки луксозния звук.

Екипът, създал ЕР-„Валиш“ е международен. 
В носителя ще откриете и една изцяло джаз-версия на песента (Private Version).

Чуйте разговора на Боян Бочев и Яна Спиридонова с Людмила Сланева-Локо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна