Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пращаме петима джудисти на европейското първенство

Ивайло Иванов
Снимка: VTK

Ивайло Иванов повежда джудистите ни на Европейското първенство в Лисабон, което ще се проведе от 16 до 18 април. Първенството ще носи точки за олимпийската ранглиста, в която двукратният европейски вицешампион е 11-и в света при 81-килограмовите и вече си е осигурил участие за олимпийските игри в Токио.

На татамито ще излязат още четирима българи – Янислав Герчев (до 60 кг), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73) и Даниел Дичев (100 кг). В португалската столица националите ще бъдат водени от треньорите Атанас Герчев и Свилен Скерлев. Българското участие на шампионата ще бъде открито от Герчев и Темелков, които излизат в петък. Марк Христов стартира в събота, а в неделя - Даниел Дичев.

По време на закриването на надпреварата в неделя ще бъде и церемонията по предаването на знамето на европейската федерация на следващата страна-домакин - България. През 2022-а София ще посрещне най-добрите джудисти в Европа, като за първи път България ще стане арена на схватките при мъжете и жените. Досега страната ни е била домакин на пет първенства, но за по-малките възрасти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна