Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда за първи път на финал за Купата на България

Алекс Петков отбеляза гол, с който прати Арда на финал за купата на България по футбол
Снимка: sportal.bg

Отборът на Арда се класира за финала на турнира за Купата на България по футбол за първи път в историята си след успех с 1:0 като гост на Славия и след 0:0 в първия мач спечели елиминацията. Двубоят на стадион "Славия" беше повторен дебют на Златомир Загорчич начело на "белите", но наставникът нямаше повод за радост. Съперникът на Арда ще бъде определен утре. В Разград предстои втората полуфинална среща между отборите на Лудогорец и ЦСКА. Първата среща в София завърши 1:1. Мачът започва в 18.30 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.

Спас Делев направи фрапантен пропуск за Арда още в петата минута, а две по-късно домакините удариха гредата след удар на Емил Виячки. Последваха още няколко пропуска пред вратата на домакините, за да се стигне до гол за Арда в 26-ата минута след корнер. Синът на бившия играч на ЦСКА Милен Петков - Алекс, беше най-добре пласиран в наказателното поле и вкара с крак за 1:0. 
До края на полувремето играта се успокои и нямаше реални полови положения пред двамата вратари, докато не се стигна до 43-ата минута. Радослав Кирилов беше фаулиран в наказателното поле, реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа. Димитър Рангелов стреля ниско долу в десния ъгъл, но Иван Караджов изби удара му.

Минути след подновяването на играта гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Рангелов в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията. Славия опитваше да тормози отбраната на домакините, най-вече с Радослав Кирилов, но така и не достигаше до опасни удари. В 72-ата минута Владислав Узунов отправи бомбен шут, но топката срещна напречната греда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени