Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Босът на ПСЖ: Играхме великолепно, искаме трофея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Халаифи бе повече от доволен от класирането на тима му за полуфиналите на Шампионската лига. Парижани отстраниха настоящия носител на трофея Байерн (Мюнхен), въпреки че загубиха с 0:1 у дома. Победата с 3:2 в Мюнхен се оказа достатъчна за класирането на тима за следващата фаза.

„Нашата цел винаги е била да стигнем колкото може по-напред, да стигнем до финала и да го спечелим. Днес всичко беше просто великолепно. Можехме да вкараме и 3-4 гола, но важното е, че продължаваме напред. Вярвам в нашия отбор, той израсна и придоби опит. Елиминирахме Барселона и Байерн, което означава много. Гордея се с всички. 


Треньорът Маурисио Почетино и Леонардо свършиха страхотна работа, а играчите се раздадоха докрай. Вложихме много в клуба, за да спечелим Шампионската лига и всички възможни трофеи. Не виждам причини Неймар и Килиан Мбапе да искат да си тръгнат. Ние наистина имаме всичко необходимо, за да спечелим всички турнири", каза Ал-Халаифи.

Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино добави: „Преди всичко, искам да поздравя играчите. Заслугата е изцяло тяхна. Радвам се за тях, за щаба, за клуба, за президента, за спортния директор Леонардо. Хубаво е, че всички заедно може да споделим тези страхотни емоции. Липсваше ми този адреналин. Футболът е прекрасен спорт. Не трябва да се предаваш никога. Постарахме се колкото можем днес и трябва да продължим да работим“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!