Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Тухел: Продължаваме заслужено напред

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Челси Томас Тухел не бе особено доволен от загубата на тима си с 0:1 от Порто, но заяви, че лондончани заслужено се класират за полуфиналите на Шампионската лига. Челси спечели първата среща с 2:0.

„Беше много тежък мач. Може би не стана най-интересният за гледане, но от тъчлинията изглеждаше много напрегнат, интензивен и бърз. Започнахме трудно, защото не успявахме да се измъкнем от пресата на Порто, но с времето заиграхме по-добре. Защитавахме се добре, създадохме повече възможности за гол и като цяло 0:0 щеше да е по-справедлив резултат, но като цяло заслужено отстранихме съперника след 180 минути игра.

Нямам предпочитан съперник за полуфиналите (възможностите са Реал Мадрид или Ливърпул), но като цяло не обичам в Шампионската лига да играя срещу отбор от вътрешното първенство. Определено нищо не е решено между тези два отбора и ще ми е интересно да гледам реванша, а от позицията на полуфиналист това ще е истинско удоволствие. Всичко е възможно, Ливърпул е силен домакин", коментира Тухел.

Наставникът на Порто Серджо Консейсао коментира след мача: „Благодаря на моите футболисти. Това беше един от най-добрите ни мачове, откакто съм треньор. Създавахме възможности, разочарован съм, защото заслужавахме да продължим на полуфиналите. Трябва да анализираме какво не ни достигна. В такива мачове детайлите решават всичко. Сега трябва да се съсредоточим върху следващия ни мач в Мадейра и да се борим на вътрешния фронт“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна