Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Пазарджик започват засилени проверки за качеството на агнешкото месо

Областната агенция по безопасност на храните в Пазарджик започна засилени проверки за качеството на агнешкото месо, което се предлага в търговската мрежа.

Засилени проверки преди Великден ще се извършват и в цеховете за производство на козунаци и пакетиране на яйца.

Според проверяващите е важен и контролът на клиентите.

"Агнешкото месо може да се предлага като цял труп, на половинки, на четвъртинки. Важното е на всичките парчета на месото да има печат. Печатът може да се предлага в два цвята, в син цвят е месото, което е произведено в България, отгледано в България и заклано в България, а месото с червен цвят е отгледано в страни извън България, заклано в българска кланица, буквата  БГ и номера на кланицата, в която е заклано",
каза д-р Надка Станчева от Агенцията по безопасност на храните.

В дните до Великден ще се следи и начинът, по който се съхраняват яйцата, като ще се вземат и проби за лабораторни изследвания.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени