Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Елмазов с разказ за изолацията в постановката “Тиха нощ”

Снимка: satirata.bg
На 14 април, на сцената на Комеди бар “Хепи сатира” е премиерата на моноспектакъла на Теодор Елмазов “Тиха нощ” от Стивън Бъркоф. Адаптацията и постановката са на Валентин Ганев. 

“Хората се подготвят за Коледа сякаш се подготвят за атомна война. Коледа - връхлитаща лавина. Къде да избягаш? Къде да се скриеш?”, пише Бъркоф. Оказва се, че Коледната тематика в началото на пролетта не е случайна. 

“Това е едно стечение на обстоятелствата, защото миналата година направих 60 г. и се чудих как да ознаменувам тази велика дата. Говорихме с Калин Сърменов нещо да направим, но пандемията миналата година прекъсна този процес. Сега пак имаше локдаун и отново попречи да излезе на 26 и 27 март.

Идеята бе да направя нещо знаменателно, което да ознаменува и юбилея, и моето присъствие в Сатиричния театър по-осезаемо, и така стигнахме до текстовете на Бъркоф”, разказва Теодор Елмазов.

Основната рамка, в която е заключено представлението е Коледата на Хари, но има и моменти и от други две пиеси на Бъркоф - “Актьор” и “Куче”. “Вальо Ганев направи една много интересна компилация от тези три текста.

Главният герой, всъщност е стар актьор. Темата е за изолацията, за самотата, как самотният човек празнува, какво прави, как иска да има приятели и да бъде със семейството си, но няма такава възможност и пр.”, обяснява актьорът.

Чуйте целият му разговор с Катя Василева в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени