Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров продължава без загубен сет

Григор Димитров сервира.
Снимка: Ройтерс

Поставеният под №14 в схемата на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло Григор Димитров се класира за третия кръг без загубен сет. Там негов съперник почти сигурно ще бъде вторият Рафаел Надал.

Българинът се справи с 53-ия в световната ранглиста Жереми Шарди от Франция със 7:6(3), 6:4.

Още във втория гейм на двубоя 29-годишният българин стигна до точка за пробив и я реализира без игра след двойна грешка на съперника. След това Димитров авторитетно затвърди за 3:0. При 5:3 Григор сервираше за сета, но Шарди върна брейка при общо третата си възможност. При следващото си подаване хасковлията отново беше в ситуация 30:40, но се спаси с отлично насочен начален удар.

Стигна се до тайбрек. Размяната на половините дойде при резултат 3:3 точки. После Гришо стигна до три поредни сетбола при 6:3 и реализира още първия с чудесен ретур.

В следващата част Димитров стигна до точка за пробив в първия гейм, но 34-годишният Шарди успя да я отрази. Григор постигна своето в петия гейм. Той поведе с 40:0 при сервис на съперника и проби при втората възможност, когато съперникът изпрати топката в аут. Веднага след това той отрази общо три точки за рибрейк и затвърди на 4:2. В следващия гейм бившият №3 в света пропусна две възможности за нов пробив. При 3:5 французинът сервираше за оставане в двубоя и се справи. След това Димитров подаваше за победата. Той стигна до мачбол и го реализира незабавно с форхенд уинър.

Григор Димитров

Григор постигна три аса в срещата и направи два пробива от шест възможности. Той вкара 66 процента първи сервис и спечели 73 процента от точките при неговото разиграване.

С успеха българинът си осигури 90 точки за световната ранглиста, където е №17, както и 29 хиляди евро от наградния фонд.

Димитров очаква в следващия кръг победителя от днешния двубой на 11-кратния шампион в турнира Рафаел Надал от Испания и Федерико Делбонис от Аржентина.

По-късно през деня Григор Димитров ще играе и на двойки. Българинът и Давид Гофен ще се изправят срещу Ариел Бехар (Аржентина) и Гонсало Ескобар (Еквадор). Мачът е последен в програмата на корт №11, която започва в 14:00 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна