Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: С мутрите коалиция не трябва да има

Мая Манолова
Снимка: Ани Петрова

Една от целите, с които хората от площадите ни изпратиха тука е „мутрите вън!, посочи Мая Манолова в изказването си на първото заседание на новия парламент:

„Първата стъпка към изпълнението на тази цел е изваждането на мутрите от управлението на страната...не само главните мутри, а и тези, които дълго време ги обслужваха и се облагодетелстваха от това. С тях коалиция не трябва да има“.

 „Тук сме, за да защитим хората на труда, предприемачите, хората със свободни професии. Хората, които се трудят неуморно, за да осигурят благоденствие на своите семейства. Тези хора искат по-малко бюрокрация и повече права. Искат независим съд, който да ги защитава“, обяви още Манолова и подчерта, че от парламентарната група вече са готови с конкретни предложения за законови промени.

Едни от тях ще бъдат в Изборния кодекс, където от партията искат да разпишат дистанционно гласуване за българите в чужбина и създаване на избирателен район зад граница. От групата заявиха още и готовност за нови промени в Закона за личната помощ, които да гарантират достойна подкрепа за хората с увреждания, както и в Закона за колекторските фирми и Закона за частния фалит.

Ще предложим цялостна концепция за борба с корупцията, посочи още Мая Манолова.

„Парламентът е най-важната институция на България“, подчерта Манолова, която обеща свободен достъп на журналистите в сградата на НС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна