Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Пампоров: Със знакови действия започна новият парламент

Алексей Пампоров
Снимка: Ани Петрова

"Със знакови действия от много хора и групи започна новият парламент, за да покажат символично какво е намерението им". Коментарът направи пред БНР доц. Алексей Пампоров, социолог и антрополог в БАН. Той даде пример с появяването на парламентарната група на "Има такъв народ" с автобус - анблок през парадния вход на Народното събрание, за да демонстрират решимост за промяна на правилата и на порядките:

"Имаше коментари веднага, че пристигат като туристи, това е целта на негативния политически пиар, но туристите не влизат през парадния вход, а те влязоха като победители, които идват да променят", добави той и посочи като пример за символично поведение и депутатите от "Зеленото движения" от парламентарната група на "Демократична България", които са се снимали, че отиват с метрото на работи и заявяват, че нямат нужда от служебни автомобили.

Доц. Пампоров определи като знаково и това, че Бойко Борисов не се е появил в парламента, за да депозира оставката си, с което е показал неуважение към парламентаризма, но и ГЕРБ са демонстрирали неуважение към държавността, като не ръкопляскаха след обръщението на президента Румен Радев.

Интервюто на Снежана Иванова с доц. Алексей Пампоров в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна