Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"В теб“ е първият албум на група “Crimson Velvet”

Ивайло Андонов и Климентина Фърцова
Снимка: Кармен Манукян

"В теб“ е първият албум на група “Crimson Velvet”, която е създадена през ноември 2019 година.

"Аз си спомням момента, в който се зароди идеята като музикална композиция и си спомням, когато заедно с Климентина правехме аранжимента на композицията, когато наслагвахме пианото, подреждахме цялото парче, как бяхме въодушевени от това, което се получаваше и цялото вълнение от самия процес", каза за БНР Ивайло Андонов, тонрежисьор в театър "София", музикант и композитор.

В предаването "Нощен хоризонт" той допълни, че стремежът на групата е да достигнат с албума по-широк кръг от слушатели: 

"Не е направен за собствено удоволствие или заради амбицията да създадем нещо. Всяка песен от албума носи послание, което е важно не само за нас, а бихме се радвали, ако е нещо, което може да докосне повече хора във всеки аспект".

Според Климентина Фърцова, абсолвентка в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, във всяка от песните са включени театрални фрагменти.

"Ние доста театър се опитваме да вкараме във всяка песен, като начин да се изразиш, да кажеш нещо, текстовете също са много важни за нас. Не знам дали това ни прави специални". 

В албума "В теб“ на група “Crimson Velvet" има само една песен на английски. Музиката на групата можете да чуете в YouTube.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!