Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) си тръгна с победа от Монтана

Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Локомотив (Пловдив) спечели трудно с 1:0 като гост срещу Монтана. Единствения гол на стадион „Огоста“ вкара Георги Минчев в 74-та минута, след като се разписа от свободен удар.

Победата бе важна за Локомотив, който се бори за първите позиции в класирането. Тимът остава на второ място с 49 точки, на 5 пред ЦСКА София, който гостува на Царско село в неделя. Монтана продължава битката за оцеляване, като към момента е на 12-то място с 19 т.

“Определено беше трудно. Изпитвахме затруднения да създадем чисти голови положения. Монтана до голяма степен ни затрудни. През първото полувреме малко мудно и бавно движехме топката. Чакахме Монтана да се отвори, а това нямаше как да се случи, въпреки че и първото имахме една-две ситуации. Допуснахме грешки, които не трябваше да се случат, но за наше щастие не получихме гол. Винаги е трудно, когато играеш срещу добре организиран в отбор, който играе с 11 човека в собствената си половина”, заяви треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев след мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!