Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

58-годишна жена е починала при катастрофата между ТИР и два леки автомобила (ОБНОВЯВА СЕ)

Експертиза изяснява има ли спукана гума на ТИР-а

| обновено на 16.04.21 в 23:04
7
Снимка: ОД на МВР Бургас




58-годишна жена е починала при катастрофа между ТИР и два леки автомобила, която стана по пътя Айтос - Бургас, в района на КПП -то. От ОД на МВР Бургас съобщават, че тя е била пътничка в една от колите. Ранени са четирима души.


По първоначални данни камионът се е движил от Бургас в посока Айтос, като по неустановени до момента причини навлиза в лентата за насрещно движение. Така блъска пътуващите в посока Бургас два леки автомобили. 

"За жалост последиците от това ПТП са загинала жена, на 58 години и четирима ранени. В момента текат процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура, които имат ца цел да изяснят обстановката като цяло. Всички пострадали са откарани в болницата в Бургас", заяви на мястото на инцидента  директорът на Охранителна полиция Бургас комисар Неделчо Рачев.


Журналистът на БНР Бургас Нина Рангелова, която е на място, съобщи, че камионът и двата автомобила са в канавката. Колите са смачкани до неузнаваемост. Те се намират на десетина метра една от друга. На място има Пожарен автомобил и линейка. 

Според директора на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов, който също дойде на мястото на инцидента вероятна причина за катастрофата е техническа неизправностхп на ТИР-а. "Има някакви първоначални, повтарям първоначални данни за спукана гума на ТИР-а. Но всичко това ще стане ясно, след като излязат резултатите от назначените авто-технически експертизи", заяви комисар Калоянов. "Такива са първоначалните данни, но предстои да бъде изяснено причината, поради която се е спукала гумата, ако изобщо можем да говорим такова нещо", посочи прокурор Чинев. Към този момент не е изяснено и има ли алкохол в кръвта на шофьорите. На всички участници в ПТП е взета проба.

По информация от болницата състоянието на ранените засега е стабилно, те са контактни, няма пряка опасност за живота им.

 


Пътят остана затворен около три часа. Полицията отбиваше движението.

Бяха оповестени обходни маршрути: Бургас, отбивката за Българово, магистрала Тракия.

Както и: Айтос - бензиностанция “Шел”, Караново, Винарско, Камено, Бургас. Малко преди 18 часа пътят беше отворен. В посока Айтос чакаха десетки автомобили. 

Малко преди 18 часа движението бе пуснато, като в посока Айтос чакащите коли бяха десетки, видя наш репортер.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени