Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усилено полицейско присъствие в Габрово след междусъседско спречкване

Снимка: Радио Видин

В Габрово полицията и жандармерията усилиха присъствието си, след междусъседско спречкване с участието на роми. За случая стана известно от социалните мрежи, където се споделят и призиви за протест. 

Спречкването между двамата съседи, на 14 и на 43 години, е на междуличностна основа и с чисто битов характер, посочват от Полицията в Габрово и призовават жителите на града да не се поддават на целенасочени провокации.

За случая от ранния следобед днес, от дирекцията на МВР информират, че 43-годишният участник в спречкването провокирал малолетното момче, като двамата си разменили по един удар с ръка. В следствие на това мъжът е с повърхностно нараняване в областта на лицето и с лек кръвоизлив.

Преди полицията да оповести тази информация, за случая стана известно от социалната мрежа, където съседи на пострадалия описват тревожни обстоятелства. Публикацията предизвика множество коментари и споделяния в мрежата, както и призиви за  протест като този преди две години, когато роми нанесоха побой на продавач в денонощен магазин.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени