Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелен коридор за ваксинация в Шумен

Снимка: Ройтерс

Продължава работата на зелените коридор за имунизиране на възрастни хора на и над 65-годишна възраст на различни места в страната.

В Шумен до 16 часа работи имунизационният кабинет на ул. „Калоян“ № 1. Има ли желаещи да си поставят ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ и образувала ли се е опашка пред кабинета провери Жулиета Герова от Радио Шумен.

Близо 30 души се бяха включили в списък за поставяне на ваксина, направен рано тази сутрин от опашката от възрастни хора. Не липсваха проблеми, породени от неподходящите условия, които предлага мястото, където е разположен самият кабинет за имунизации.

-  Списък има, ние отбелязваме, 27 са, 13-тият е влязъл вече.

-  Не е организирано нищо добре, за възрастните хора няма къде да седнат. Може ли жената на 87 години да чака отвън на студа.

-  Бяхме записани за Модерна, но нямаше Модерна. Изчакахме да дойде "Пфайзер".

-  Ваксинирах се току-що, засега нищо не усещам. Миналият път бяхме, но свършиха ваксините, сега разбрахме за зеления коридор и дойдохме, малко бавничко става. Много е студено и е жалко, че такъв голям град, толкова помещения и тука да не кажа, че е в една дупка. Няма къде да се изчака, ето само възрастни хора, над 65 години. Елементарно нещо няма, но здраве да е, да се оправят нещата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна