Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов водопровод за монтанското село Ерден

Село Ерден ще има нов водопровод.
Снимка: Любо Андреев

След половин век експлоатация монтанското село Ерден ще има нов водопровод. Подмяната ще бъде на централната улица в селото.

Тръбите за питейната вода ще бъдат подменени на централната улица в продължение на 2,2 километра. Улица „Първа“ попада в преасфалтирането на пътя от разклона на Монтана до село Мърчево, припомни кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев:

„Наложително е да бъде подменен водопроводът, тъй като той е вече на 50 години. Договорихме се с управителя на ВиК-Монтана. От общината ще има съфинансиране 60 хиляди лева, за да бъде направен изкопът и положени тръбите и след като бъде асфалтирана улица „Първа“ в Ерден, да избегнем авариите и разкопаването на асфалта, който е поставян преди повече от 40 години“.

Пътят е много натоварен. През Ерден на денонощие преминават над 3000 превозни средства и подмяната на водопровода преди полагането на нов асфалт е задължително.

„Това е пътят Монтана-Козлодуй. Селото е добре устроено с площад, със стадион, с ремонтирано кметство и сега с новия път, съвсем нов, европейски облик ще добие село Ерден“, коментира Сретениев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени