Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1,4 млн. лева за "Патронажна грижа" във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Община Велико Търново надгражда проекта „Патронажна грижа“ с предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги и психологическо консултиране, помощ при пазаруване и други услуги в подкрепа на хората от уязвимите за коронавирусна инфекция групи.

Тази форма на подкрепа ще обхване още близо 180 жители на община Велико Търново - хора с увреждания, възрастни граждани в невъзможност за самообслужване в продължение на една година. До сега по проекта „Патронажна грижа“ са подпомогнати над 600 души в 28 населени места от община Велико Търново и е осигурена заетост за 88 лица.

Проектът „Патронажна грижа+“ има и второ направление, чрез което над 800 потребители и 387 от персонала в над трийсет от социалните услуги ще получат лични предпазни средства, тестване за COVID-19 и дезинфекция на помещенията. Предвидени са също допълнителни плащания на служителите за положен извънреден труд, назначаване на допълнителен персонал от 30 души, осигуряване на дигитални устройства.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна помощ по проекта е 1,4 милиона лева. Заложена е и вътрешна реконструкция в старческия дом „Венета Ботева“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!