Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс "Моят роден град" в старата столица

Снимка: БГНЕС

Над 100 ученици от цялата страна участваха в тазгодишното издание на конкурса за детско-юношеско творчество под надслов „Моят роден град“. Проявата е посветена на 145-ата годишнина от Априлското въстание, а нейни организатори са Регионалното управление на образованието във Велико Търново и Регионалната библиотеката „Петко Славейков“.

За героизма на април 1876 година учениците са изпратили 80 рисунки и 21 литературни творби, някои от участниците в конкурса „Моят роден град“ са изпратили своите родови истории, разказа съорганизаторът на проявата Ралица Чешмеджиева от Регионалната библиотека „Петко Славейков“ във Велико Търново: 

„Интересно тази година беше, че получихме рисунки, плод на колективен труд, по тях са творили две, три или четири деца. Най-далечно участие имаме от деца от детска градина в Димитровград и имаше интересни колажи, които метафорично изобразяваха лицето на свободата“. 

Патриотизмът вълнува съвременните деца и те ще бъдат отличени с книги и художествени материали, поясниха организаторите на конкурса.  

Най-добрите творби ще бъдат издадени в книжка, която ще се подарява на първокласниците. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!