Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИМВ ще предложи мораториум върху решенията на правителството в оставка

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ (ИМВ) ще предложи мораториум върху решенията на правителството в оставка.

Предложените ще бъде внесено в Народното събрание в понеделник, обяви в събота председателят на групата Мая Манолова.

По думите ѝ ще се разчита на подкрепа от парламентарните групи на партия „Има такъв народ“ и на Обединение „Демократична България“.

„Защото и от техните позиции става ясно, че те са против пилеенето на публични пари, раздаването на концесии, сключването на договори, вземането на заеми и назначението на хора в последния момент, „на тъмно“, от един кабинет в оставка“, каза Манолова.

Мая Манолова обяви още, че идната седмица нейната парламентарна група ще внесе и проект за промени в Закона за личната помощ, с които този закон да бъде възстановен във вида, предложен преди три години, когато започнаха протестите на майките от инициативата „Системата ни убива“. Текстовете са съгласувани с тях, увери Манолова.

Партията на Манолова, както и останалите в парламента станаха обект на критика от лидера на социалистите Корнелия Нинова, която в своя публикация във Фейсбук Нинова припомни, че от БСП са предложили мораториум върху решенията на правителството на Борисов в оставка.

„Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“, „Демократична България“ и ДПС гласуваха „против“, пише Нинова, както изтъква, че първите три партии „уж искали смяна на модела“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени