Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Свиленски: Трябваше първо да се ревизира последният мандат на Борисов

Бързи предсрочни избори ще върнат ГЕРБ и Борисов на власт, смята той

Георги Свиленски
Снимка: БГНЕС

"Може би щеше да е по-добре комисията за ревизия да започне първо с последните 4 години от управлението на Бойко Борисов", заяви пред БНР Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ на "БСП за България". Той изказа мнение, че предложението да се направи проверка на управлението на страната през последните 10 години е било с цел да се затрудни работата на комисията.

По думите му ерата ГЕРБ не е приключила, а е направена само една крачка към това партията на Борисов да бъде отстранена от властта:

"Ако в парламента не се продължи с политиката на възстановяване на държавността, ерата Борисов много бързо ще се завърне".

Свиленски беше категоричен, че бързи предсрочни избори ще върнат ГЕРБ и Бойко Борисов отново на власт, защото ще се направят по същите правила и със същата администрация:

"Призовавам партиите, които говорят, че искат промяна, да положат усилие Борисов и мнозинството му да бъде доотстранени от властта, а след това да се пристъпи към предсрочни избори".

В предаването "Неделя 150" заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" потвърди решението на партията да подкрепят правителство с мандата на "Има такъв народ", но не безусловно и без БСП да искат постове в него.

Интервюто на Явор Стаматов с Георги Свиленски в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!