Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в областната управа и ОбС във Велико Търново и Горна Оряховица

Самоводската чаршия във Велико Търново
Снимка: Община Велико Търново

Областната управа във Велико Търново очаква решение на правителството в оставка кой ще поеме ръководството на администрацията, след като областният управител професор Любомира Попова в петък положи клетва като народен представител. Предстоят промени в общинските съвети във Велико Търново и Горна Оряховица.

Проф. Любомира Попова стана народен представител на мястото на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, който беше водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново.

Двете заместник-областни управителки и главният секретар на областната администрация нямат разписани правомощия да я заместват, което създава административни и управленски проблеми, коментираха работещи в областната управа на Велико Търново.

До решение на правителството в оставка кой ще е областен управител на Велико Търново администрацията е без ръководител.

Конака във Велико Търново

Общинският съвет в Горна Оряховица в понеделник ще си избира нов председател, след като досегашният Димитър Николов също се закле като депутат от ГЕРБ.

Във Великотърновския общински съвет мястото на новоизбрания депутат Калоян Янков от „Демократична България“ ще заеме нидерландецът Якоб ван Бейлен, който стана известен с най-голямата частна колекция у нас на старинни български килими и един от водачите на антиправителствените протести през миналата година във Велико Търново.

Царевец

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна