Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земята – от най-невероятни гледни точки

Снимка: Владо Донков

Има много определения за фотографията. Освен че тя е светлинна картина, документ, изкуство и памет… тя е и нашето резервно око към видимото и невидимото. Фотографите слязоха под водата и се качиха над облаците. Някои от тях – тези, които проправят и днес път към красиви, невиждани и изкусителни места, разказват своите истории в предаването ФотоФабрика – факт и фикция.

Димитър Караниколов

Това са Владо Донков – приключенец, полярник и експериментатор на човешката издръжливост при екстремни условия, Димитър Караниколов – архитект, повелител на дроновете, мечтател и естетически провокатор и Веселин Атанасов – фотограф на годината в 11-ото издание на най-мащабния фотоконкурс в света "Сони Уърлд Фотографи" 2018.

Веселин Атанасов

От Аерофотографията, която снима земната повърхност от висока въздушна позиция, през полярните пътешествия и разходките в родния Балкан – това са част от преживяванията на тримата, които са успели да заснемат Земята – от най-невероятни гледни точки.

За тях и за безпилотните летателни апарати и „крадливите“ дронове… става дума в предаването ФотоФабрика – факт и фикция – чуйте от звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!