Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георг Георгиев: Този парламент направи доста бели за кратко време

Георг Георгиев
Снимка: БГНЕС

„Очевидно е, че президентът бърза да се извърти т.нар. рулетка. Неговото желание за назначаване на служебно правителство е очевидно, това е отколешна негова мечта“. Това коментира в интервю за БНР Георг Георгиев от ГЕРБ преди началото на консултациите при държавния глава за съставяне на правителство.

Видно е, че политическите партии в парламента, които оформиха мнозинство, въпреки това вървят към служебно правителство и отказ да се изпълни успешно евентуален мандат на партията на Станислав Трифонов, смята Георгиев. Че този парламент ще бъде с къс хоризонт, го твърдят всички, допълни той.

Най-късно до следващия ден след връчването му мандатът на ГЕРБ ще бъде изпълнен, увери Георг Георгиев.

Според Георгиев в Народното събрание в лицето на мнозинството се е оформила безпринципна опозиция срещу ГЕРБ. „Това, което наблюдаваме в Народното събрание, е един реваншизъм, една сляпа омраза, но дори тя явно не е достатъчна, за да могат тези хора да си поемат отговорността“. 

Този парламент направи доста бели за кратко време, подчерта Георг Георгиев в предаването „Преди всички“.

Депутатът от ГЕРБ е на мнение, че Народното събрание не се вълнува какво ще каже Бойко Борисов и „този параван, който си измислиха с представянето на Плана за възстановяване“, а само от това, „когато министър-председателят дойде, той да бъде унижен“.

Относно парламентарната комисия, която в следващите три месеца ще ревизира дейността на последния кабинет „Борисов“, Георг Георгиев заяви, че в ГЕРБ нямат от какво да се тревожат, но „други са органите, които правят подобни проучвания“. Георгиев описа Мая Манолова като председател на комисията, който е „доста амбициозен в плановете си да отмъщава“ и се изживява като „крайна инстанция на морала“.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!