Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпоредиха допълнителни мерки заради очакваните валежи в област Ловеч

Нивата на реките и язовирите са под постоянно наблюдение.
Снимка: Пламен Христов

За област Ловеч влезе в сила предупреждение за опасни метеорологични явления на територията на областта днес и интензивни локални валежи с очаквани количества между 25 и 35 литра на кв. м. На общините и отговорните институции са разпоредени допълнителни мерки.

От Оперативния център към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ апелират за повишаване на готовността за действие при критични ситуации и за оказване помощ на населението.

Необходимо е привеждане в готовност на техниката за провеждане на аварийно-възстановителни работи. 

Създава се организация за събиране на свободния от работа състав и аварийните групи на съответните структури и организации.

Разпоредено е почистване на шахти и отводнителни канали и създаване на  организация за събиране на доброволните формирования към общините и проверка  изправността на наличната техника.

Екипите трябва да имат готовност за действат при евентуални наводнения, а нивата на реките и язовирите ще са под постоянно наблюдение.

При необходимост трябва да бъдат осигурени  вода, храна и тонизиращи напитки за застрашеното население и участващите сили при ликвидиране на евентуални произшествия.

При възникване на бедствени и извънредни ситуации, създаващи непосредствена заплаха за населението, инфраструктура и околната среда да се уведоми ОЦ при РДПБЗН – Ловеч на телефони: 068 620112; 068 668539; GSM 0889402912.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна