Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Душана Здравкова: От първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха

От гражданите зависи дали това е краят на ерата Борисов, посочи тя

Снимка: БГНЕС

"От гражданите зависи дали това е краят на ерата Борисов, доколко имат търпимост към такъв тип управление", каза пред БНР Душана Здравкова, юрист, бивш председател на Окръжния съд във Варна и основател на Сдружение ГЕРБ, което по-късно прерасна в партия. 

Според нея никой от ГЕРБ не си дава сметка какво се случва и даде пример с думите на лидера им Бойко Борисов, който каза - другите сега "да си управляват" и че ГЕРБ вече не са нужни

"Напротив, нуждата от една политическа партия е и когато е в управление, и когато е в опозиция. ... Хората трябва да решат какво искат и на кого ще се доверят в своите очаквания".

По думите на Здравкова има големи очаквания от работата на комисията за проверка на управлението на Борисов, но това зависи от продължителността на 45-ото Народно събрание и дали ще има правителство, "което ще си постави амбициозни, но изпълними задачи".

"Вятърът на промяната задуха и от първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха. Надявам се парламентът да се справи с всички тежки задачи", коментира тя. 

Интервюто на Даниела Големинова с Душана Здравкова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени