Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ за случая "Росенец": Прекият участник в тези акции беше г-н Борисов

Христо Иванов обяви, че ще инициира парламентарна анкетна комисия, която да разследва казуса „Росенец"

| обновено на 19.04.21 в 19:19
Снимка: БГНЕС

И темата "Росенец" присъстваше на днешните консултации за състапри президента Румен Радев.

И двете формации, които вчера премиерът в оставка Бойко Борисов обвини в съглашателство във връзка с акцията на плажната ивица, където в близост да т.нар. летни сараи на Ахмед Доган, отхвърлиха подобни тайни договорки.

"Целият летен преврат, започващ с „Росенец“ от Христо Иванов, е добре координирано общо действие на „Да България“ с ДПС, заяви вчера Борисов.

Днес последваха гневни реакции и контраобвинения от замесените. Първо председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на свой ред лансира тезата за координирани действия, но между ГЕРБ и партия "Да България" на Христо Иванов:

"Там прекият участник в тези акции беше г-н Борисов и други негови изпълнители. Вижда се от кадрите и от техните действия. Така че, техните координирани действия с "Да, България" да не ги прехвърлят на движението."

След това топката пое Христо Иванов:

"Аз съм бил на „Росенец“ с лицето си и отговарям за действията си, които бяха публични. И оттам-нататък между нас от другата страна стоят институциите, които през всичките тези години са били под контрола на ГЕРБ и на ДПС. И в този смисъл „Росенец“ е мястото, където тяхната необявена коалиция в името на консумацията на властта е най-видима и затова през цялото време не могат да спрат да говорят за „Росенец".

Иванов обяви още, че ще инициира парламентарна анкетна комисия, която да разследва казуса „Росенец".

Днес стана ясно също, че пясъчната ивица, където имаше масов протест през миналото лято, вече официално е плаж. Теренът, който досега се водеше земеделска земя, вече е нанесен в кадастралната карта като крайбрежна плажна ивица.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна