Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган поздрави Борисов за изборния резултат

Бойко Борисов и Реджеп Ердоган
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Ердоган, съобщи правителствената служба.

Двамата са обсъдили ситуацията с пандемията в България и Турция и са изразили надежда, че в най-скоро време опасността от Covid-19 ще отмине и условията за туризма и бизнеса ще се нормализират.

Борисов е изтъкнал, че през изминалата година се наблюдава значителен спад в туристическия поток между двете страни, вследствие на тежката световна здравна криза. Българският премиер в оставка е акцентирал върху отличното сътрудничество в областта на миграцията и е изразил увереност, че с отминаването на пандемията икономическата активност ще започне да се повишава отново в подкрепа на просперитета и на двете държави.

Ердоган е поздравил Борисов за победата на изборите и е определил като впечатляващ успеха на ръководената от Борисов политическа сила. А в хода на телефонния разговор българският премиер в оставка е поздравил турския президент по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна