Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният туристически информационен център вече е в НДК

НДК
Снимка: Ани Петрова

Националният туристически информационен център вече се намира в Националния дворец на културата. Той беше открит от вицепремиера и министър на туризма в оставка Мариана Николова. 

Центърът е разположен при Вход А4 на НДК, който бе обновен за Българското председателство на ЕС. Предвидено  в него да се предоставя по модерен начин информация за български туристи; както и атрактивна и разнообразна информация за чуждестранни туристи. Предвидена е възможност за създаване на преживявания на посетителите чрез съвременни дигитални технологии. 

На две специално разработени платформи, посетителите имат възможност да се запознаят с атрактивни видеоматериали и други рекламни формати за специализирани видове туризъм, като еко, приключенски, СПА, голф,  винено-кулинарен и поклоннически.

Налични са и видео материали, които представят предприеманите мерки за безопасна почивка на чуждестранните и български гости в страната, както и да намерят друга полезна за техния престой информация. 

В Националния туристически информационен център може да се провеждат и различен тип събития, които представят разнообразни туристически продукти и услуги.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени