Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват автобусната линия от Кюстендил до Осоговската планина

4
Снимка: Кирил Фалин

Автобусната линия по направлението Кюстендил – местността Трите буки до високата част на Осоговската планина, спряна преди години, се възстановява, обявиха от Общината.

Първият автобус по линията ще тръгне в събота в 7.30 ч., а цената на билета в едната посока, 20 километра, е 2,70 лева.

С възстановяването на автобусната линия до местността Трите буки ще се осигури директна и бърза връзка на туристи и на гости на града до забележителностите в Осоговската планина, свързвайки Кюстендил с места за настаняване и с атракции, до които в момента не може да се стигне с обществен транспорт, коментират от общинската администрация.

Очаква се до високия дял на планината, оттам и до първенеца на Осогово - връх Руен, 2 251 м, да се придвижват основно туристи и природолюбители.
Силвия Михова, секретар на туристическото дружество "Осогово" в Кюстендил:

"Хубаво е, защото когато има транспорт можеш да си позволиш да слизаш на Трите буки, качваш се горе до Руен и на всички останали интересни върхове и забележителности. Една много добра привилегия за Кюстендил. Много ни липсваше това. Може би в началото малко ще буксува, защото хората се отучиха, но пък сега като видят добрите страни на нещата ще оценят тази инициатива на Общината".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени